Run

Run

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Frankfurtin maraton

Mainova Frankfurt Marathon

Ajatus Frankfurtin maratonin juoksemista tuli viime vuonna, kun Berliinin arpaonni ei suosinut.  Frankfurt oli hyvä kakkosvaihtoehto, nopea ja suosittu.  Lisäksi saksalaiset osaavat järjestää hyvin massatapahtumia ja Saksassa liikkuminen on helppoa, kun kaikki on niin järjestelmällistä.  Helppoa suomaiselle insinöörille.  Tilastojen mukaan Frankfurtin maraton on maailman kolmanneksi nopein maraton, joten sinne kannatti lähteä hakemaan hyvää aikaa.


Kaupunkiloma

Frankfurtiin on helppo lentää Suomesta, joten ajatuksena oli pitää syysloma ja kaupunkiloma sekä yhdistää samaan reissuun maraton.  Lento Suomesta lähti perjantaiaamuna ja paluulento oli maanantainailtana.  Frankfurtissa riitti paljon nähtävää pitkän viikonlopun ajaksi: Main-joki, pilvenpiirtäjät, vanhakaupunki, puistot ja kaupungin keskusta.
Maraton

Reissun päätavoite oli nähdä kaupunkia maratonin muodossa.  Tavoite oli juosta oma ennätys ja mahdollisesti päästä lähelle kolmea tuntia.  Lähtö oli klo 10:00 pilvenpiirtäjän juuresta.  Ensimmäiset viisi kilometriä olivat ruuhkaiset ja kaatumisilta ei vältytty.  Itse kuitenkin pysyin pystyssä.   GPS antoi ihmeellisiä lukemia, kun korkeat rakennukset estivät sateliittien signaalit.  Juoksussa piti luottaa vain itseensä.  Maratonin puoliväli meni suunnitelmien mukaan alle puoleentoista tuntiin.  Kolmenkympin kohtaan tuli seinä vastaan.  Pää ja kunto tahtoivat mennä lujaa, mutta jalat eivät jaksaneet.  Viimeiset viisi kilometriä oli paha olla, mikä johtui ehkä maratonjärjestäjän geelistä, joka ei sopinut minulle.  Maali oli hallin sisällä ja loppusuoralla oli punainen matto, tunnelmallista.  Heti juoksun jälkeen suuntasin olutteltalle nauttimaan virkistystä pahanolon tunteen helpottamiseksi.
Reissu

Maratonin loppuaika oli 3:06 eli ennätystä ei tullut.  Viimeiset 10 kilometriä menivät todella hitaasti.  Tästä huolimatta reissusta jäi hyvä maku.   Nyt ollaan siinä tasolla jo, että epäonnistuneellakin suorituksella tein toiseksi parhaan aikana maratonilla. Treenimotivaatio pysyy edelleenkin korkella, kun kolmen tunnin maratonhaave pysyy tähtäimessä. Frankfurtin maraton on hieno syysmaraton ja suosittelen sitä, jos haluaa kokea maratonilta muutakin kuin 42 kilometria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti