Run

Run

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Välipäivä mustikassa

Välipäivä mustikassa

Mustikanpoiminta on maratonharjoittelulle loistavaa vastapainoa.  Molemmat vaativat kärsivällisyyttä ja väsymyksensietokykyä.  Mustikanpoiminnassa selkä ja takareidet saavat hyvää treeniä.

Tiistaina olin kuusi tuntia mustikassa.  Olin yksin keskellä metsää ja sain aivot samalla narikkaan. Mustikassa unohtaa kaiken muun samalla tavalla kuin pitkällä juoksulenkillä.
Latautuminen metsässä teki hyvää selkälihaksille, tuntemukset kestivät muutaman päiivän. 
En mitannut mustikan jälkeen verenpainetta, mutta jo 20 minuutin oleskelu metsässä väitetään laskevan verenpainetta.  Pari seuraavaa juoksulenkkiä kulki tavallista taloudellisemmin.


Metlan tutkimuksissa on selvitetty, että jo viisi minuuttia metsässä riittää kohentamaan mielialaa. Metsän terveysvaikutusten koetaan tulevan kuin itsestään, koska siellä liikkuminen tuntuu monista vaivattomalta. Myös metsän äänet ja tuoksut vaikuttavat hyvinvointiin. Lue lisää.

Poimin mustikkaa yksitoista litraa.  Nyt on pakastin täynnä superfoodia, josta voi tehdä mustikkakeittoa tai syödä raejuuston kanssa. 

Menkää nyt viikonloppua metsään sillä marjoja riittää!  Myös Luonnonvarakeskuksen tutkija kehottaa menemään viikonloppuna marjaan. Lue lisää.

Kuvissa koko prosessi, metsästä pakastimeen."Kotiin ei ole tulemista ennen kuin ämpäri on täynnä"
Jonkin verran roskaa


Putsattua tavaraa kansitettavaksi.

11 litran mustikkatorni

Mustikkakuorma valmiina pakastimeen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti