Run

Run

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Mettäkulman lenkki

Mettäkulman lenkki juostiin 18.7.2015 Mommilanjärven soutelun yhteydessä.  Juoksu oli ensimmäistä kertaa mukana soutelutapahtumassa. Soutelu järjestettiin nyt 26. kertaa, joten tapahtuma on aika perinteikäs.

Tapahtumapaikka Hausjärven Mommilanjärvellä
Mommilanjärven soutelu ei ole kilpailu, aika otetaan kuitenkin kaikilta.  Samaa periaatetta noudatettiin myös juoksussa, joten tapahtumaan on matala kynnys osallistua.  "Mettäkulman lenkki on pituudeltaan noin 10,5 kilometriä eli suunnilleen saman verran kuin soutelijat soutavat järvellä.   Juoksijat voivatkin leikkimielisesti haastaa itsensä, onnistuuko juokseminen nopeammin kuin soutaminen - vai onko lopputulos päinvastainen."

Lähtö ja reitti
Juoksun nopein voitti tällä kertaa kaikki veneet.  Itse selvitin reitin toisena ja aika oli 42:29.   Muutama venekunta taisi olla nopeampi.  Reitti oli mielestäni monipuolinen.  Mäkiä ja tasaista sopivassa suhteessa, ei kuitenkaan liian helppo. Sää suosi tapahtumaa.  Aurinko paistoi koko juoksun ajan ja lämmitti mukavasti.  Tämä sopi kivasti maalaishölkkätapahtumaan.  Juoksuun osallistujia oli 28, joista 11 selvitti reitin alle tuntiin.

Tyylikäs numerolappu

Oma juoksu ei ollut kovinkaan taloudellinen.  Syke oli korkea vauhtiin nähden.  Onneksi maltoin alussa ja en lähtenyt voittajan perään.  Toisen kilometrin jälkeen maaliin saakka juoksin yksin. Lopulta taakse  jäi turvallinen minuutin ero.  Loppusuoralla syke oli 190 ja teki pahaa.  Maalissa oli kuitenkin rauhallinen ja helpottunut olo.  Juomahuolto oli reitin puolessavälissä.  Olisin toivonut sellaisen myös maaliin.  Nyt piti lipukkeella hakea juoma kahviosta.

Tapahtuma oli todella mukava, vaikka sieltä ei jäänyt käteen muuta kuin hyvää mieltä.  Juoksun jälkeen oli hauska seurata soutuja ja köydenvetoa.   Jälki-ilmoittautuminen maksoi 15 euroa. Tapahtuman hinnalla sain Vichyn, reissumiehen, saunakäynnin ja pääsin pulpahtamaan Mommilanjärveen.  Lounas maksoi 5 euroa ja alueella oli myös alkoholitarjontaa.

Ensi vuonna voisi kokeilla soutua ja sen jälkeen voisi repäistä juoksun.  Tai toisinpäin.  Varmaan johonkin hupijoukkueeseen voisi päästä.  Suosittelen tapahtumaa.


Tulokset 
Juoksudatat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti