Run

Run

maanantai 31. elokuuta 2015

Juosten juoksutapahtumaan

Midday run -juoksu Monninkylässä

Tämä viikonloppu piti olla alunperin vapaa juoksukisoista.  Lauantaina olin Askolassa vierailemassa. Siellä heräsi ajatus, että juoksisin paikalliseen juoksutapahtumaan.  Samalla saisin reippaita kilometrejä ja paljon matkaa.  Pitkis ja raastoa, kaksi kärpästä yhdellä iskulla.Monninkylä Midday Run, entinen Monninkylän Kymppi juostiin nyt 22. kertaa.  Olin nyt tapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa.  Kotikunnan tapahtuma oli mennyt aika monta kertaa ohi, mikä johtui varmaan siitä, että se järjestettiin toisella puolella Askolaa, joka ei ollut ihan kävelymatkan päässä.


alkuverkka

Edellisenä iltana suunnittelin 15 kilometrin reitin kisapaikalle ja seuraavana aamuna aloitin alkuverryttelyn kisapaikalle noin klo 8:30.  Sää oli raikas, aurinkoinen ja tyyni.  Ajattelin, että melkein täydellinen maratonsää, jos olisi juossut maratonin tänään.  Suunnittelemani reitti kulki hiekkateitä pitkin puimattomien viljapeltojen läpi.  Metsä ja hohtavat pellot tuoksuivat hyvältä. Jopa neljän kilometrin päässä olevat kirkonkellot kantautuivat korviini.   Kaunis Porvoonjoki oli tyyni ja heijasteli ympäristöään.  Saavuin Monninkylän Salelle, tankkauspaikalle minuutilleen, kun se avattiin klo 10:00.  Piti saada lisäenergiaa, koska aamulenkki oli jo takana ja kovin koitos edessä.


Porvoonjoki
Kävelin rennosti noin kilometrin kisapaikalle, joka oli Monninkylän yleisurheilukentällä.  Tunnelma oli nousussa, kun samassa tapahtumassa järjestettiin myös Hippo-kisat.  Paljon oli myös juoksututtuja ja bongasin myös vanhan liikunnanopettajan, joka juonsi tapahtumaa.  Aurinkoinen sää oli saanut paljon porukkaa liikkeelle. Juoksussa juostiin vitosen lenkki kahteen kertaan.  Heti lähtöpamauksesta voittaja karkasi ja jatkoin matkaa toisen juoksijan kanssa, joka tuli kolmanneksi.  Tosin hän jäi minusta reippaasti jo ensimmäisellä lenkillä ja juoksusta tuli osaltani yksinjuoksu, jossa ei haettu kovaa aikaa vaan reippaan hyvää maksimikestävyystreeniä kauniissa maalaismaisemassa.


reitti
Tulokset.  Kuva: Hyvä Elämä Askolassa ry
Monninkylä Midday Run oli mukava kokemus.  Heti maalissa sai hyvää palautusjuomaa, hunajan - ja sitruunan makuista. Reitin varrellla opastus oli riittävää eli ei pystynyt eksymään. Kehitettävää olisi palkintojenjakojen ajoittamisessa.  Nyt pokaali jäi palkintopöydälle, kun en viitsinyt odottaa reilua puoltatoista tuntia.  Otin sentään kuvan komeasta pokaalista, joten ainakin se jäi muistoksi tapahtumasta.   Myös miehillä pitäisi olla suihkumahdollisuus, kun suurin osa juoksijoista oli miehiä.  Nyt eräs juoksututtu joutui lähtemään kauheassa kiireessä ja hiessä seuraavaan kisapaikkaan.  Virallinen loppuaika oli 39:36.  Keskisyke oli 179, joten kotimatka meni autokyydillä ja kovempi loppuverkka jäi tekemättä :)
Uusimaa 2.9.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti