Run

Run

lauantai 15. elokuuta 2015

Kustaan kymppi 2015

Kustaan kymppi

Olin mukana Kustaan kympillä toista kertaa.  Viime vuonna tapahtuma järjestettiin Janakkalan Löyttymäessä, täksi vuodeksi tapahtuma siirrettiin saman kunnan Turenkiin.   Viime kerrasta jäi myös pahasti hampaankoloon, kun olin jotenkin ylirasitustilassa. Kymppi siis todella kustiin!


Viime vuoden Kustaan kymppi oli pituudeltaan 10,75km ja kisassa keskisyke hurjat 187.  Kävin siis todella ylikierroksilla ja lenkin puolivälin jälkeen tuttuja hölkkääjiä meni urakalla ohi.  Aloitin liian kovaa ja en ollut palautunut parin viikon takaiselta Hämeenlinnan kaupunkimaratonilta.  En tiedä oliko järkevää juosta, mutta ainakin kokemuksena erilainen, opettavainen raasto.  Lenkki juostiin hiekkateitä ja maantietä pitkin.  Maali oli Löyttymäen koululla, kts. video.


Kustaan kymppi 2014

Tänä vuonna kilpailupaikalle saapuessani huomasin, että matka on vain reilut kahdeksan kilometriä. Piti siis juosta lujempaa.  Lähtöviivalla oli paljon tuttuja juoksijoita ja sää oli aurinkoinen, ei kuitenkaan helteinen.   Tarkoitus oli alottaa maltilla ja se onnistui, kun ensimmäiset kilometrit juostiin loivaan ylämäkeen.  Kärki, oikeat juoksijat karkasivat heti lähtölaukauksesta.  Samat tyypit, jotka eivät menesty sm-kisoissa vaan käyvät pönkittämässä itsetuntoaan keräilemällä voittoja hölkkäkisoista.  Koko juoksun ajan juostiin kahdenkolmen hengen juoksuporukassa. Oli mukana juosta porukassa, kun yleensä jään sinne juoksijoiden ja kuntoilijoiden väliin yksin.

Ennen lähtöä
Reitti oli todella monipuolinen.  Alussa ja lopussa nopeaa kevyenliikenteenväylää, keskellä reittiä oli vaihtelevaa metsäistä kuntopolkua.  Metsän varjoissa oli mukavan raikasta ja viileää.  Reitti oli nousuvoittoinen, 70 metriä nousua ja 60 metriä laskua.  Mielestäni tämän vuoden reitti oli mukavempi, kuin viime vuoden ankea maantie ja pölyinen hiekkatie.

Reitti
Loppukirissä, jossa taivuin muille juoksijoille maksimisyke oli 189.  Keskisyke oli 181(91%), ehkä olisin voinut väntää enemmän kierroksia?  Miesten yleisessä sarjassa taisin olla seitsemäs.  Sykemittarin aika oli 31min 57s, mikä tarkoittaa hieman alle neljän minuutin kilometritahtia.  Virallisia tuloksia odotellessa.   Olin tyyväinen juoksuun ja sain hyvän maksimikestävyystreenin!

Naisten yleinen sarja

Naisten voittaja

Pokaalit

Miesten yleinen sarja

Reittikartta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti