Run

Run

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

SM-maantie 2016 Jyväskylä 16.04.2016

Kisaraportti

Idea osallistumisesta SAUL SM-puolimaratonille tuli juoksukaveri Miikalta, ja kun kilpailu oli sopivasti kuukautta ennen Riian maratonia niin se sopi täydellisesti.  Hyvä sauma vähän revitellä ennen kevään päätavoitetta!  Aikaisemmat kauden avauspuolikkaat olen juossut HCR:ssä ja viime vuosina ensimmäinen kisa on ollut jokin kylähölkkä.  Nyt poikkeus sääntöön.
numerolapun nouto
kisavarustus
Kisapaikalle harmaaseen Jyväskylään saavuttiin perjantai-iltana klo 19.   Hotellilla kerrottiin, että huone oli korotettu Junior sviitiksi, mikä tarkoitti sitä, että meillä oli oma sauna, luksusta.  Kun numerolaput oli noudettu, laitettiin sauna lämpenemään ja lähdettiin katsastamaan seuraavan päivän kisamaisemat.  Kevyt seitsemän kilsan lenkki teki hyvää muutaman tunnin autossa istumisen jälkeen. Myös sauna ja vichy rentouttivat ennen iltapalaa.

Kisapäivä

Lauantaina mentiin kuudelta aamupalalle, jossa oli paljon muitakin juoksijoita.  Viereisessä pöydässä vedettiin beetasalpaajia, mikä oli varmaan normaalia, kun olimme veteraanien sm-kilpailuiluissa, jossa vanhimmat osallistujat olivat yli kasikymppisiä.  Siinä tavoitetta. Melkein 50 vuotta juoksua vielä...huh.  Aamupalalla saatiin ihailla Hotelli Alban ikkunasta hienoa auringonnousua.  Tulossa oli hieno, aurinkoinen ja keväinen kisapäivä.
Aamupalanäkymät Hotelli Alba

Siltaa pitkin juostiin

Aamuaurinkoa

Ennen starttia juoksin 3,5 kilometrin alkuverryttelyn, jonka jälkeen siirryin hotellin aulaan lämmittelemään.  Olin pukeutunut shortseihin, pitkähihaiseen onoff-compressiopaitaan ja hihattomaan juoksupaitaan, joten siinä varustuksessa ei viitsinyt odotella ulkona.  Sää oli tyyni ja aurinkoinen, joten hyvässä sykkeessä juoksun aikana asuvalinta meni nappiin.
kisavarustus päällä
SAUL SM-puolimaraton lähti hyvin käyntiin ja pari ensimmäistä kilometriä meni alle 4 min/km vauhtia.  Reipas aloitus ei tuntunut yhtään pahalta, joten seuraavat kilometrit menivät samaan tahtiin hieman yli nelosen vauhtia.  Tiesin, että jos pidän vauhdin samana niin ennätys on tulossa.  Peesiapua oli paljon tarjolla ja yksin ei tarvinnut juosta missään vaiheessa.  Reitti oli todella tasaisen nopea, mutta kun lenkki juostiin neljä kertaa niin se puudutti. Onneksi reitillä ei ollut mäkiä.  Reitin varrella sain paljon kannustusta, mikä antoi potkua, kiitos.

Porukassa juoksua
Viidentoista kilometrin kohdalla koin pienen notkahduksen.  Vauhti putosi noin 4:10 min/km pintaan ja syke nousi muutaman pykälän.  Toisin sanoen askel alkoi painaa!  Syynä ehkä liian kova aloitus ja energian loppuminen.  Viimeiset kuusi kilometriä meni kuitenkin tyydyttävästi, kun paljon selkiä tuli vastaan.  Se auttoi.  Maalissa koitti tuttu helpotus ja hieno tunne, kun kisa takana hyvällä suorituksella.

Maalisuora

Tulos

Ensimmäisen SM-puolimaratonin tulos oli viides sija SAUL miesten M30-sarjassa ja uusi ennätys puolimaratonilla.  Viime kevään HCR:ssä juostu ennätys 1:27:36 parani lukemiin 1:26:49.  Juoksun loppuvaihetta pitää parantaa.  Uskon, että kun saan kesän aikana lisää kovempia lenkkejä alle, niin jaksan juosta koko puolimaratonin tasaisen kovaa läpi. Myös SAUL SM-puolimaraton oli positiivinen yllätys, hieno tunnelma ja mukavia kanssajuoksijoita.  Tulen varmasti jossain vaiheessa taas osallistumaan, jos sopiva kilpailu tulee eteen.

 

after run beer - terassikauden avausJuoksun datat Flow-palvelussa
Vahvistetut tulokset
Youtube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti