Run

Run

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kormu Run 2016

Kormu Run 2016 10,6 km

Ennakkoilmoittauduin talvella kisaan, kun houkuttimena oli hieno vati.  En silloin vielä tiennyt, että viikkoa ennen kilpailua juoksisin puolimaratonin.
Päätin kuitenkin lähteä kolmatta kertaa Kormu Runille, vaikka tiesin, etten ollut huippuvireessä.  Tunnelma oli ollut edelliskertoina hieno, joten tietysti olin taas mukana lähijuoksutapahtumassa.

 Viime lauantain puolimaratonin jälkeen pidin sunnuntaina lepopäivän.  Maanantaista perjantaihin juoksin yhteensä kuusi juoksulenkkiä.  Ennen juoksua sykemittarin kuntotesti näytti 72:ta, mikä tarkoittaa Polarin asteikon mukaan huippua ja kännykän Elite HRV näytti hyvää valmiutta, jonka mukaan pystyn harjoittelemaan enemmän ja kovemmin. Kaikki näytti siis mittareiden mukaan hyvältä.
Lännenhevosia
Ennen juoksua satoi räntää ja ilma oli viileä.  Räntäsade loppui juuri ennen starttia ja aurinko alkoi paistaa.  Hiekkatietkin olivat sopivan kosteita, joten ne eivät pölyneet. Kilpailupaikalla oli paljon tuttuja testailemassa juoksukunnon kohentumista.
Miesten 10,6km kova kolmikko
Tänä vuonna lähdössä juostiin lännenhevosten perässä.  Heti lähdössä neljä edessä olevaa reilun kympin juoksijaa ja palkintopallipaikka karkasivat.  Tiesin, että juoksusta tulee yksinjuoksu.  Ensimmäinen kilometri meni kovaa 03:40, toinen 03:54, kolmas 03:58 ja neljäs 03:53.  Reippaalla alkuvauhdilla yritin saada sykkeen ylös, mutta se pysyi korkealla vain neljään kilometriin asti.  Kisan puolessa välissä tajusin, että tämä oli nyt tässä ja palautuminen on edelleen vaiheessa, joten otetaan iisisti ja kerrankin nautitaan maisemista eikä raasteta.  Seitsemännen ja kahdeksannen kilometrin kohdalla annoin kaverille vetoapua, joka juoksi puolimaratonia.  Hyvin juoksikin, kun loppuaika oli 1:27.  Tässä vaiheessa syke oli 170, kun samassa vauhdissa viikko sitten se oli 176.  Väsynyt sydän.

Jäi jotain käteenkin
Maaliin tulin omassa sarjassa viidentänä ja aika oli 44.26.  Keskinopeus oli
04:11 min/km ja keskisyke 170 bpm.   Oma suoritus oli pettymys, mutta odotettu pettymys.  Välillä pitää epäonnistua, jotta voi taas onnistua ja nauttia. Nyt kolme viikkoa rennosti ennen Riian maratonia.  Kormu Run ei ollut hukkareissu, kun käteen jäi vadin lisäksi Tallinnan 22h risteily.

Kormu Runin nettisivut
Kormu Run Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti