Run

Run

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Linnahölkkä 2016

Linnahölkkä 8.7.2016

Olin nyt Linnahölkässä mukana kolmatta kertaa.  Hölkkään on ollut helppo osallistua, kun se on aika lähellä Riihimäkeä.  Juoksutapahtuma on ollut aina suosittu ja siellä on hyvä tunnelma.  Tällä kertaa kyseessä oli Hämeenlinnan Kisan 100-vuotis juhlajuoksu.


Linnahölkkä oli nyt toista kertaa uudessa paikassa, Härkätien varrella Elenia Areenan vieressä.  Reitti on mukava, se kiertää Vanajaveden ja maisemat ovat hienot! Nähtävää riittää kymmenen kilometrin matkalle.  Lähdössä oli tänä vuonna kunnon ruuhka ja se oli hyvä, ettei päässyt lähtemään liian kovaa.  Olosuhteet olivat huippuluokkaa, ilma oli viileä ja tuuli puhalsi kohtuudella.  Tavoitteena oli juosta kympin uusi ennätys eli reippaasti alle 40 minuuttia.
Kovia Hämeenlinnalaisia hölkkäilijöitä
Ensimmäiset kuusi kilometriä meni alle neljän minuutin vauhtia.  Kilometriajat 3:46-3:58. Seitsemästä kilometristä yhdeksään kilometriin oli taistelua, kun pientä väsymistä oli ilmassa.  Kahdeksan kilometrin kohdalla oli pieni nousu ja menin siinä hapoille.  Se söi aikaa, kun kilometrin vauhti oli vain 4:08min/km.  Viimeinen kilometri meni rennosti rullaten nopeudella 3:58 min/km, kun maali häämötti.
Hapottavin osuus
Juoksen harvoin tasan kympin kisoja, joten Linnahölkästä tuli uusi virallinen kympin ennätys 39:30.
Tapahtuma oli taas hyvin järjestetty ja juoksusta jäi hyvä fiilis.  Mitalin sijaan Linnahölkästä sai punaisen t-paidan.  Paidan väri vaihtuu joka vuosi.

Juoksun datat
Viralliset tulokset 2016


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti