Run

Run

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Erkylänjärven ympärijuoksu

Erkylänjärven ympärijuoksu

Osallistuin lauantaina ensimmäistä kertaa Erkylänjärven ympärijuoksuun.  Juoksu järjestettiin Hausjärvellä Vantaan kylässä noin kuuden kilometrin päässä Riihimäeltä.  Vaikka tapahtumaa oli aikaisempina vuosina paljon kehuttu, pääsin vasta nyt osallistumaan.
Tapahtuma on perinteikäs.  Se järjestettiin 47. kerran.  Kilpailu kiertää nimensä mukaisesti Erkylänjärven ja matkaa tulee noin seitsemän kilometriä.  Reitin maasto on vaihteleva, hiekkatietä, metsäpolkua, kalliota ja hevospolkuja.  Reittiennätys on vuodelta 1973 ja se on juoksijalegenda Pekka Vasalan nimissä. 


Tänä vuonna ei tullut uutta ennätystä, vaikka olosuhteet olivat täydelliset.  Lämpöä noin 16 astetta, tyyntä ja pilvistä.  Juoksijoita oli noin 70.  Kärki meni kovaa ja oma suoritus oli hyvä, kun palautuminen maratonilta oli vielä vaiheessa.  Omaan suoritukseen aikaa meni 28 minuuttia ja 30 sekuntia ja olin viides, toiseksi viimeinen miesten yleisessä sarjassa. 
Reitti oli mäkinen ja nousuvoittoinen, joten sykekin nousi hyvin.  Keskisyke 181.  Itsellä ei ollut mitään tavoitteita kuin saada hyvä juoksu alle, hyvä treeni.  Tapahtumassa oli hyvä maalaisjuoksutunnelma. Osallistumismaksu 20 euroa oli mielestäni vähän liian korkea, kun käteen jäi vain pieni mitali, jossa ei ollut edes kaiverrusta. Tulipahan tuettua paikallista seuraa.  Houkutuksena tapahtumassa oli Jopo-arvonta, mutta ei sekään osunnut kohdalleni.
Ensi vuonna taas uudestaan juoksemaan järvi ympäri ja parantamaan omaa aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti