Run

Run

torstai 19. toukokuuta 2016

Maraton pintakaasulla

Riian maraton kisaraportti

Ei tullut ennätystä eikä kolmen tunnin alitusta.  Ensimmäiset viisitoista kilometriä menivät reippaasti, ehkä liiankin reippaasti.  Pistin kaiken peliin, all in. Tällä kertaa kävi huonosti.  Olin eliitin kanssa samassa lähtökarsinassa.  Kokemus sekin. Lähti lapasesta.

Lähtö
Liian kova aloitus sai jalat kankeiksi.  Lopullinen niitti tuli, kun kolmen tunnin jänikset menivät reippaasti ohi.  Se oli siinä, pistin säästöliekin päälle ja hölkkäilin loppumaratonin, jotta palautuisin nopeammin seuraavaan kisaan.  Ajattelin, että on aivan sama onko aika 3:03 vai 3:30, kun ennätys karkasi.  Mietin, että välillä on myös hyvä nauttia maratonien antimista ja tunnelmasta täysin rinnoin.  Reitin varrella oli paljon viihdettä ja kansantanssihuvia.
Ennen juoksua
Voisin keksiä paljon tekosyitä miksi juoksu meni pieleen.  Maraton alkoi jo klo 8:30, joten kuudelta syöty aamupala ei ehkä sulanut tarpeeksi nopeasti.  Olosuhteet olivat hyvät, ei satanut ja oli viileä.  Miehessä oli vikaa.
Olut maistuu juoksun jälkeen
Tapahtuma oli hyvin järjestetty, mutta tykkään enemmän maratontapahtumista, joissa juostaan pelkästään maraton.  Riian maratonilla suurin osa juoksijoista oli puolimaratonilla, joka lähti samaan aikaan. Kirittäjiä oli liikaa, jotka lopettivat puolessa välissä.  Maratonin loppuaika 3:26:43, jolla olin 60. omassa sarjassa. Lohduttavaa, että huonollakin juoksulla pääsen alle 3:30.  Riian maraton oli kymmenes maratonjuoksuni.  Taidan nyt varata ensimmäistä kertaa hieronnan, jotta saan jalat iskuun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti