Run

Run

torstai 12. maaliskuuta 2015

Sosiaalinen lenkkeily

Parhaimmassa tapauksessa juoksen viikon aikana kymmenen lenkkiä.  Näistä sosiaalisia lenkkejä on kaksi tai kolme.  Olen mukana kahdessa yhteislenkkiryhmässä ja kerran viikossa yksi kovakuntoinen kaveri pyytää minut mukaan lyllertämään. Sosiaaliset lenkit ovat loistava vastapaino pitkille yksinäisille juoksuille.  Erilaiset lenkit kehittävät eri asioita.  Minun on vaikea juosta yksin yli kuuden minuutin kilometrivauhtia, joten porukassa hyödyn myös hitaista rasvalenkeistä.

Vuoden 2015 ensimmäinen valoisa lenkki
Yhteislenkeillä en ole se joka puhuu eniten, vaan se joka kuuntele ja tarkkailee muita.  Tykkään juosta edessä tai takana. Edessä voin kontroilla vauhtia ja takana voin rennosti hissutella omissa ajatuksissa muiden perässä.

Hämeenlinnaan mennään kimppakyydillä, jotta hiilijalanjälki olisi mahdollisimman kevyt.
Muutaman kerran kuukaudessa käyn torstaisin Wanajan Juoksuklubin yhteislenkeillä Hämeenlinnassa.  Lenkit ovat leppoisia ja vauhti on maltillinen 7 min/km.  Matkaa kertyy yleensä reilut 15km.  Porukassa on kaikenkuntoisia, ultramaratoonareista pappahölkkäilijöihin, joten vauhti on sopiva kaikille.  WJK:n lenkit toimivat minulle hyvin palauttavana hölkkänä ja loppukirissä saa aina paikat auki. Torstailenkin lähtöpaikkana on talvisin Hämeenlinnan uimahallin iso P-paikka. Huhtikuun puolen välin jälkeen lenkkien lähtöpaikat ovat oheisen listan mukaiset.

Kesällä WJK:n lenkeillä juostaan maaseudulla

Joka toinen maanantai osallistun Riihimäen New Balance-lenkille.  Lenkki juostaan Riihimäen keskustan alueella noin kymmenen kilometrin mittaisena.  Riihimäellä seura tulee tarpeeseen, kun suurin osa vuoden lenkeistä tulee juostua siellä.  Kaupungin maisemat alkavat puuduttaa, kun niitä takoaa yli 3000 kilometriä vuodessa.  Lähtöpaikalle Riihimäen Sportialle on 300 metrin matka, joten kynnys osallistua lenkille on todella matala.  Tarpeeksi usein, kun käy lenkillä niin saa alennusta Sportian New Balance-lenkkareista.

Riihimäen New Balance-lenkki klo 18 maanantaisin.
Kerran viikossa ja välillä 10 minuutin varoitusajalla lähden työkaverin kanssa lenkille.  Kaksin juostessa unohtaa helposti ajantajun, vauhti pysyy reippaana ja on hetkessä juossut melkein 20 kilometriä.  Samalla vaihtaa viikon kuulumiset, kun pitää vauhdin sellaisena, että pystyy puhumaan.
Minun osalta se on enemmän kuuntelemista, kun lenkkarikaveri on niin kova puhumaan.  Sosiaalista lenkkeilyä siis.

Hämeenlinnan valot, vaihtelua Riksuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti