Run

Run

torstai 14. toukokuuta 2015

Lenkkinäkymiä kartalle

Mapillary

Olen toukokuun ajan testaillut Mapillary-palvelu.  Mapillary on samantapainen palvelu, kuin Googlen Street View.  Erona on se, että Googlen kuvausauton sijaan käyttäjät kuvaavat valokuvat. Google kuvaa tietyn ajan välein vain tietyt asiat, kun taas Mapillaryssä käyttäjä päättää mitä kuvaa ja kuinka tiheästi.

Lyhyt kuvaus

Mapillaryn käyttö on helppoa.  Tarvitset vain älypuhelimen, jossa on GPS ja kamera. Ennen kuin aloitat käyttämään palvelua lataa ja asenna sovellus kännykkään.  Sovellus löytyy yleisimmille käyttöjärjestelmille, iOS, Android, Windows.  Kuvauksia voi tehdä myös toimintakameralla, jossa on GPS, esim. Garmin VIRB Elite.

Ohjelman asentamisen jälkeen pitää rekisteröityä, jonka jälkeen voit alkaa käyttämään sovellusta. Sovellus kuvaa tietyn ajan välein valokuvia ja sijoittaa ne kartalle.  Mitä tiheämmin kuvaat, sen parempaa jälkeä tulee.  Otettuja kuvia voi tarkastella sovelluksessa, jonka jälkeen kuvat ladataan wifi-verkossa automaattisesti palveluun.

"We believe a motivated person can capture the important and interesting details of any environment and neighborhood better than any single authority using cars can. There is no limit on the level of detail you can add. There is no limit on how often you can take photos."
Tutustu lisää Mapillarryyn ja ala kuvaamaan suosikkilenkkireittejäsi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti