Run

Run

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Väläkän lenkki 23.6.2015

Väläkän lenkki

Osallistuin 23.6.2015 tiistaisena kesäiltana Väläkän lenkille.  Se on perinteinen juoksutapahtuma, joka  järjestettiin 31. kertaa Mäntsälän Sulkavan kylässä.  Paikka tai Väläkäntie oli minulle ennestään tuttu.  Olin siellä mittaamassa kesällä 2006.  Kyseinen kesä oli eka kosketus omaan alaan.  Koko kesä rajattiin tiealueita ja Väläkäntie oli yksi niistä teistä, joita paalutin.  Paalu on sellainen punainen merkki, joita näkee usein tien varsilla.  Ne osoittavat missä kulkee raja.  Lunastettavat tiealueet mitattiin ja niistä maksettiin korvaus.  Kesä 2006 jäi hyvin mieleen.  Erityisesti Väläkäntien paarmat, joita nyt lenkillä ei onneksi näkynyt.

Juoksun jälkeen vilvoittava sade
Juoksupaikalla oli hyvä tunnelma. Porukkaa oli sopivasti, ehkä reilu 30 juoksijaa ja muita kylän ihmisiä. Paikallaolijat sanoivat, että viime kerralla oli enemmän porukkaa.  Lähdössä oli tilaa ja pääsin eturiviin.  Heti lähdöstä kärki karkasi, ehkä viisi tai kuusi juoksijaa.  Jäin pahaan tuttuun paikkaan, juoksijoiden ja kuntoilijoiden välimaastoon.  Juoksin melkein koko matkan yksin tai yksi juoksija pysyi perässäni ja meni vitosen jälkeen ohi.  Tasainen hyvä juoksu tältä peesailijalta.  Maalissa hän kiitti vetoavusta, josta koki saaneensa hyötyä.

13 toimii aina
Lenkin pituus oli 8,8 kilometriä, josta viisi kilometriä jaksoin hyvin alle 4min/km tahdissa. Sitten aloin hyytymään, ilmeisesti Tukholman maraton tuntuu vielä.  Aamulla RMSSD seisten oli todella matala, joka ennusti väsähtämisen.  Tuttua tietä pitkin oli mukava juosta ja matkan varrelta muistot palautuivat hikisiin työpäiviin ja kosteisiin korruptiokahvihetkiin.

Väläkän lenkin sijoitus oli seitsemäs, johon olen tyytyväinen.  Kaikki miehet ja naiset olivat omassa sarjassaan, ei ikäsarjoja.  Viime vuonna oli ainakin pistesijoilla kovempi taso.  Oma aika 35:51 (epävirallinen) on keskinkertainen, mutta en oikeastaan parempaa odottanutkaan.  Tarkoitus oli vain testata, että miten olen palautunut Tukholman maratonilta ja ilmeisesti olen vielä vähän vaiheessa.  Väläkän lenkki oli mukana kisa ja parannettavaa jäi ensi vuodelle.  Juoksu maksoi kymmenen euroa ja sillä sai mitalin sekä mehua.  Mielestäni hyvä hintalaatusuhde.  Tarjolla oli myös monipuolinen puffetti, jossa oli erilaisia piirakoita ja torttuja, jätin väliin.  Kahvit sentään join, kun kaveri tarjosi :)

Reitti oli kiva

Pientä hiipumista
Oikeat juoksijat podiumilla

Viralliset tulokset

Juoksun jälkeen sauna ja ansaittu mitaliolut
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti