Run

Run

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Märkä ennätysjuoksu

Tukholman maraton

Maraton numero kahdeksan, jota varten oli treenattu alkuvuosi.  Tavoite oli tehdä oma ennätys. Haaveilin myös kolmen tunnin alituksesta, mutta viimeisen viikon kuumeilut rokottivat kuntoa ja suhtauduin varauksella mahdolliseen alitukseen.

Uusin tulokas
Lähtöalueella oli tosi paljon juoksijoita ja tunnelma oli huipussaan.  Samanlaista tunnelmaa olen kokenut vain Berliinissä.  Kuulutukset tulivat sekä suomeksi, että ruotsiksi.  Lähtöjä oli kaksi: 12:00 ja 12:10.  Tänä vuonna pääsin c-ryhmään, joka lähti tasan klo 12.  Ensimmäiset kilometrit  olivat aika ruuhkaisia, kun kaikki hakivat hyvää asetelmaa. Ruuhkaa oli mielestäni vähemmän kuin kaksi vuotta sitten, kun lähdin jälkimmäisessä lähdössä ensimmäiselle maratonille.   

Kisapaita
Alusta lähtien hengittäminen tuntui raskaalta.  Samanlainen olo oli ollut koko maratonia edeltävän viikon.  Johtuu ilmeisesti nuhasta ja kuumeen jälkioireilusta.   Flunssasta huolimatta lähdin reippaasti liikkeelle paukuttaen alle 4:10 kilometrejä.  Syke oli korkea.  Jopa korkeampi kuin parinviikon takaisella puolimaratonilla, mikä ei lupaillut hyvää.  Riskillä juoksin, kuten aina.  Kympin kohdilla maratonin loppuaikaennuste oli 2:57.

Ansaittu palautusjuoma
Nihkeintä oli 25 kilometrin kohdilla, kun hengitys tuntui koko ajan raskaammalta ja monet menivät ohi, myös kolmen tunnin jälkimmäiset jänöt.  Ajattelin, että mitä järkeä täällä on juosta keuhkovammaisena.  Vauhti putosi muutaman kilometrin ajaksi.  Jostain sain sitten uutta puhtia, kun näin, että oli vielä mahdollisuudet  ennätykseen.  Aloin saamaan selkiä kiinni. Sain myös tutun selän kiinni, joka oli päässyt karkumatkalle.  Puskin ohi ja nautin lopun antimista, erityisesti kolajuoma ja sokeripala kohensivat mielialaa.

Loppuraasto

Maalissa olin kuin jäätymäisillään oleva uitettu koira.  Ei ollut yhtä tunteellista kuin 2013.  Sillonkin satoi kaatamalla. Uusi ennätys on 3:08:03, parannusta noin kolme minuuttia. Aikaan on pakko olla tyytyväinen, kun huomioi olosuhteet ja sairastelut.  Lisäksi pääsin Sata parasta suomalaismiestä Tukholman maratonilla -listaukseen.

Finisher 3:08:03
Seuraava maraton on syksyllä Berliinissä ja siellä kolmen tunnin alituksen kimppuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti