Run

Run

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Asemajuoksu

Asemajuoksu 13.9.2015

Asemajuoksu on juoksutapahtuma Riihimäellä, joka järjestetään syyskuun puolessa välissä Riihimäen asematapahtuman yhteydessä.  Tänä vuonna olin mukana kolmatta kertaa. Asemajuoksuun on ollut helppo osallistua, kun työnantaja maksaa osallistumismaksun ja lähtöpaikka on alkuverryttelymatkan päässä.
81 naisten voittaja
Asemajuoksun reitti on hieman alimittainen kymppi.  Kaksi vuotta sitten juoksin tapahtumassa ajan 41:27,0 ja viime vuonna 38:15,9.  Asemajuoksussa on myös aina ollut hieno juoksusää, auringonpaistetta melkein aina ja sadetta todella harvoin.  Edellisinä kertoina kuten tälläkin kertaa olin myös mukana yrityssarjassa.  Ensimmäisellä yrityksellä vuonna 2013 olimme neljänsiä ja viime vuonna yritysarjasta toimme Riihimäen kaupungille kaksoisvoiton.  Tosin tuloksia muutettiin jälkikäteen, mutta tuloksena oli kuitenkin ensimmäinen ja kolmas sija.

2014
Tänä vuonna tavoitteena oli kohtuullinen parannus viime vuoden aikaan.  En ole paljoakaan harjoitellut maksimikestävyyttä, kun tavoitteena on maratonajan parantaminen ja viikko ennen Asemajuoksua juoksin puolimaratonin.   Juoksukaveriksi sain yrityssarjaan kovan tason suunnistajan, joten tällä kertaa oli hyvät saumat palkintopallipaikan puolustamiseen yrityssarjassa.

Riihimäen kaupungin joukkue: suunnistajan nylkky ja maratoonarin raato.
Juoksu lähti hyvin käytiin.  Kaksi ensimmäistä kilometriä menivät alkuinnostuksessa vauhdeilla: 3:48 ja 3:47.  Kolmas kilometri oli perustekemistä 3:55, mikä oli sama kuin koko juoksun keskinopeus. Neljäs mentiin tappavan tasaisesti asfalttia pitkin nelosen vauhdilla ja paukkuja säästellen kohti nousuvoittoista osuutta.  Viides kilometri 4:17 juoksun puolivälissä oli nousuvoittoinen.  Nousua tuli 25 metriä, joka nosti sykkeen lukemaan 186.  Pientä hapon makua oli myös ilmassa, mikä palautti nopeasti maan pinnalle.  Kuudes kilometri rullailtiin laskuvoittoisesti 3:46 tahtiin ja samalla alkoi juoksu olemaan jo voiton puolella.  Kilometrit 7, 8 ja 9 olivat tasaista puurtamista väsymistä välttäen, perusjuoksua vauhdeilla 3:56, 3:59 ja 3:57.  Viimeiset 700 metriä mentiin 185 keskisykkeellä vauhdin ollessa parhaimmillaan 03:05 maalisuoralla.  Maaliviivan kohdilla sain sykkeeksi 192 ja se tuntui todella hapokkaalta.   Asemajuoksun erittäin tarkka ajanotto erotti minut ja työkaverin 0,6 sekunnilla.   Viralliset loppuajat olivat 38:02,6  ja 38:03,2, joilla olimme miesten yleisessä sarjassa neljäs ja viides sekä yrityssarjasta irtosi kolmas sija.

Olut on parasta juoksun jälkeen
Juoksun jälkeen verryttelin kotiin suihkuun ja palasin tunnin päästä palkintojenjakoon.   Siellä selvisi, että olimme hävinneet yrityssarjan voittajalle viisi sekuntia.  Voittajajoukkue oli OldHorse, jonka kummatkaan juoksijat eivät olleet kyseisessä yrityksessä töissä.  Myöhemmin voittajaksi säheltämisen jälkeen nostettiin Lakeuden maanrakennus, jossa oli juoksijana oikea juoksija ja hänen ilmoittautumisessa oli ollut jotain epäselvyyksiä.  OldHorse sai pitää hopeasijansa ja Riihimäen kaupunki otti pronssin.  Ehkä ensi vuonna rekrytoidaan pari kenialaista juoksijaa yrityssarjaan, jos ei ole mitään väliä... Ei näitä hölkkäkisoja kannata ottaa kovin vakavasti ;)

Palkinnot ja järjestäjät

Naisten nopeimmat

Mitä jäi käteen Asemajuoksusta

Juoksututtuja
Aamuposti 14.9.2015

Huomionosoitus Riihimäen kaupungilta, kiitos katu- ja puistoyksikkö !

2 kommenttia:

  1. Kartta- ja tonttiyksikkö tulee laskuttamaan heijastimen hinnan, mikäli häviät Berliinissä Stubbille. Kaikesta huolimatta... Onnittelut sporttisille maanmittareille. Hienoa, että työyhteisössämme on vihdoinkin melkein oikea urheilija. Lajinaan fysiikan lisäksi järkeä vaativa suunnistus. Lienee ennenkuulumaton ominaisuuksien yhdistelmä meidän työyhteisössä...

    VastaaPoista