Run

Run

lauantai 26. syyskuuta 2015

Berliinissä

Ennen maratonia

Olen nyt Berliinissä toista päivää.  Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan.  Matka alkoi Riihimäeltä, josta pääsin junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle.  Riihimäki-Berliini-raideyhteyttä saadaan vielä odottaa jokunen vuosi.  Lento Berliiniin lähti kahdelta päivällä ja Berliinissä olin klo 15 paikallista aikaa.  Lentokentältä hyppäsin bussiin, joka kuljetti minut suoraan hotellille.  Lipun ostin jo Suomessa BVG:n mobiiliapsilla.  Helppoa ja yksinkertaista.


Olutkulttuuria 
Perjantain tavoitteena oli myös käydä hakemassa kisahärpäkkeet Berlin VitalExposta.  Sinne oli puolen tunnin metro ja -kävelymatka.  Paikka oli jo viime vuodesta tuttu, joten koordinaatit olivat selvät. Berlin Vital on varmaan 50 kertaa isompi tapahtuma, kuin joku HCM:n vastaava tapahtuma.  Puitteetkin olivat mahtavat, kun alueena oli vanha lentokenttä ja lentokenttähalli.  Porukkaa oli todella paljon.  Viime kerralla hain numerolapun lauantai-iltana, jolloin mielestäni oli vähemmän ruuhkaa.  Tänä vuonna Finisher-paita on vihreänharmaa ja siinä on katujen nimiä.  Ilmeisesti maratonin reitti.
Finisher-paita.  Toivottavasti selviän maaliin.
Lauantai eli maratonaatto meni rennosti, kun kaikki pakolliset hommat oli hoidettu.  Aamulla söin pitkän ja hitaan aamupalan, jonka jälkeen lähdin lenkille availemaan jalkoja.  Sää oli todella hieno, aurinko paistoi ja lämmitti.  Berliinissä taitaa aina olla täydellinen maratonkeli.  Juoksin Spree-jokea pitkin Moltkebrückellä ja joen toista puolta takaisin hotellille.  Matkaa kertyi noin kuusi kilometriä. Lenkillä muutamat ihmiset tulivat puhumaan, mikä vähän ärsytti, kun en ole tottunut sellaiseen.  Saksalaiset ovat tosi sosiaalisia tai sitten ne olivat jotain turisteja.

Lenkkiselfie 
Loppupäivän tavoitteeksi otin muutaman postikortin kirjoittamisen.  Sain homman hoidettua ja ne lähtivät sellaisille, jotka eivät ole somessa.  Nyt lauantaina oli myös paljon tapahtumia.  Kävin katsomassa Brandenburgin Torilla lasten minimaratonia ja rullaluistelijoiden lähtöä.  Tunnelma oli kisa-alueella jo tässä vaiheessa huikea! Huomenna on vielä enemmän, huh huh.Nyt lähtöön on aikaa enää reilut kaksitoista tuntia.  Pastatankkaukset on tehty.  Nyt kevyttä ruokaa ja nestettä reippaasti.  Aamulla on herättävä ennen kuutta, kun juoksu alkaa jo yhdeksältä.  Ilma on aamulla viileä, mutta lämpenee nopeasti.  Toivotaan parasta ja pelätään pahinta oman ennätyksen suhteen.  Työ on jo tehty.  Nyt pitää vain nauttia.

Näillä mennään...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti